25
Oct

Progres, creștere și dăruire – Tony Robbins

„Moștenirea este plantarea de semințe într-o grădină pe care nu o să o vezi niciodată.” (‘Hamilton’)

Pentru mine este despre ‘vieți umane’, eu iubesc viața. Viața mea este despre a fi o binecuvântare în viețile celor pe care îi întâlnesc. Moștenirea mea sunt viețile pe care le-am atins, instituțiile pe care le construiesc chiar acum, care, după ce voi dispare vor continua să atingă viața oamenilor, fundația mea…, munca pe care o fac mentorând copiii, abilitatea de a atinge o altă generație, dar prioritatea inimii mele pentru fiecare zi este să fiu o binecuvântare.

Uneori ești o binecuvântare doar prin a-i dărui cuiva doar câteva momente, doar prin a-l iubi, doar prin a fi cu el, uneori ești o binecuvântare doar pentru că îl antrenezi sau faci un interviu cu el. Poți fi o binecuvântare în atâtea moduri, dar acesta este focusul meu zilnic. Nu este ce am să construiesc pe termen lung, de fapt este ce am să fac chiar acum.

Este mai puțin despre moștenire cât este despre a face ceea ce sunt făcut să fac în timp ce sunt aici și… maximizându-l. Eu vreau să fiu surprins urcând atunci când voi muri, nu alunecând.

Deci, pentru mine este despre a crește și a dărui. Acestea sunt singurele lucruri care împlinesc ființele umane.

Mereu le spun oamenilor: „Dacă vrei să fii fericit, există un cuvânt: progres.” Dacă poți face progres și progresul nu te ajută doar pe tine, ci aduce valoare altora, atunci o să fii o persoană foarte împlinită.

Tony Robbins, Interviu Lewis Howes