25
Apr

Gândul este o forță

Întrucât gândul este o substanță sau o forță, poți să aduni în mintea ta volume întregi din acea forță pentru sau împotriva ta. Dacă nu te gândești la nimic altceva decât la dificultăți și la posibile necazuri în afaceri, înseamnă să-ți așezi mintea ca un magnet care atrage numai dificultăți, mai întâi în gând, după aceea și în substanță. Aceasta devine adesea la mulți oameni o obișnuință fixă, de care este greu să scape.

Când dai de o dificultate nu ai nimic altceva de făcut decât să-ți așezi mintea în așa fel încât să acționeze ca un magnet care atrage forță, idei și planuri pentru depășirea acelei dificutăți. Dacă ai necazuri cu o persoană și te gândești tot timpul la nedreptatea pe care ți-a făcut-o cu furie sau frustrare, refaci în minte de fiecare dată bătălia respectivă. Poți să te consumi în bombăneli, frustrări și crize de furie, indiferent dacă le rostești în fața altora sau numai în gând, dar irosești aceeași forță sau gând care ar putea face un plan ca să te scape din situația pe care o blestemi. Este exact același principiu după care efortul folosit de un zidar ca să ridice un zid poate fi folosit pentru ca să-l dărâme sau să arunce cărămizi la întâmplare. Dacă vei acorda trupului tău toată odihna de care are nevoie, forța ta mentală va lucra în apropiere și la depărtare cu mai multă putere pentru tine. Planurile tale vor fi mai profunde și, atunci când vor fi puse în aplicare, vor da rezultate mai bune.

Dorește-ți cu perseverență un cap limpede și vei avea un cap limpede. Când vine momentul tău și îți poți oferi patru – cinci ore de relaxare pe zi, nu-ți asuma niciun efort în plus de dragul acelor câțiva bani în plus pe care ai putea să-i câștigi altfel. Această ocazie poate fi primul tău pas într-o viață nouă. Acordă-ți relaxarea. Nu te teme să te distrezi. Mintea ta va zămisli atunci planuri pentru reușitele viitoare; și când îți vor veni în minte asemenea planuri, vei fi inspirat să le duci la îndeplinire cu trupul tău.

  • Prentice Mulford, ‘De vorbă cu mine însumi’