19
Nov

Excelența în Leadership

imagine_articol_conferinta_calea_succesului

Dacă nu ACUM, atunci CÂND?

“Perioadele de criză sunt cel mai important test pentru lideri și companii, iar excelența este mai valoroasă decât oricând în aceste perioade” spune Tom Peters.

O constiență crescută, o cunoaștere de sine profundă, intuiție, iubire, curaj și înțelepciune sunt calități necesare liderilor excelenți. Ei sunt inteligenți, creativi, inovatori, au viziuni mărețe, respectă viața și vor să contribuie la creștere și evoluție.

Unde este oare marea viziune și inteligență a unui lider când provoacă o competiție agresivă sau un război, când acțiunile sale sunt generate din teamă și nu din dorința de a construi o lume mai “profitabilă” cu adevărat pentru noi toți?

Excelența presupune evoluție, iar lupta pentru Supraviețuire nu permite aceasta. Dacă liderii se lasa prinși pe terenul acestei lupte, nu mai au cum să joace pe terenul Excelenței. Și, din păcate, de cele mai multe ori, nici măcar nu-și dau seama că, nu este jocul lor, cel pe care EI doresc cu adevărat să-l joace. 

De obicei, atunci când reușesc să revină la ei înșiși, își dau seama că ceea ce este cu adevărat important pentru ei este liniștea interioară, bucuria, iubirea, armonia. Și atunci, când se regăsesc și trăiesc în armonie cu ei înșiși și cu ceilalați, pot deveni lideri adevărați, lideri care, prin puterea exemplului, ne conduc pe drumul spre Excelență.

“A trăi in armonie cu natura și unul cu celalalt” reprezintă primul obiectiv în activitatea de conducere, scopul și prioritatea sa absolută.” (Dalai Lama)