10
Apr

Construiește-ți Viziunea, creează-ți Viitorul!

 Exercițiu

– Construiește-ți Viziunea –

S-ar putea să doriți să faceți acest exercițiu singur, undeva afara, în natură.

  1. Vizualizați-vă interesele, valorile și calitățile. Următorul pas este descoperirea intereselor și valorilor profunde care vă alcătuiesc misiunea. Se poate realiza vizualizând o imagine mare, completă, plină de înțeles, a scopului căruia i-ați putea închina viața. Acesta este format din interesele, valorile și obiectivele prezente. Începeți să vă jucați cu imaginile pe care le vedeți și care reprezintă oarecum direcția pe care doriți să o luați. În timp ce vă formați o idee despre o posibilă misiune, vizualizați instantanee în care faceți ceea ce vă place, instantanee ale calItăților dvs.
  2. Concentrați-vă asupra eroilor. Aruncați o privire la acțiunile eroilor preferați. Vizualizați-vă făcând lucruri care vă conferă același sentiment pe care îl aveți când vă gândiți la ei. Vizualizați instantanee ale persoanei care doriți să deveniți. Toate imaginile pe care nu le agreați pot să dispară.
  3. Regizați un film despre dvs. înșivă. Imaginați-vă așa cum doriți să fiți – făcând lucrurile care vă plac. Orice puneți pe ecran, dvs. sunteți Spielberg, dvs. sunteți regizorul. Vizualizați imaginile care vă pasionează. Puteți să vă jucați cu imaginile pe care le aveți. Imaginați-vă că vă aflați într-o sală de cinema tridimensională. Este un loc în care puteți vedea, auzi și simți cu mare fidelitate. Lăsați înțelepciunea interioară să ghideze expunerea vizuală pe care o urmăriți. Vizualizați-o, simțiți-o, bucurați-vă de ea. Imaginile sunt de obicei apropriate și bogat colorate.Imaginați-vă trăind un scenariu care vă dă fiori pe șira spinării. Puteți să măriți acel viitor minunat, fericit, incitant, pe care îl vedeți. El vă permite să faceți ce vă place și să realizați lucrurile în care credeți.
  4. Amintiți-vă care sunt valorile profunde. Enumerați valorile profunde în timp ce urmăriți scenariul viziunii. Observați cum se pot îmbina valorile și imaginile cu o coerență remarcabilă.
  5. Cereți ajutor înțelepciunii interioare. Cereți înțelepciunii interioare, puterilor superioare sau lui Dumnezeu, să vă călăuzească această viziune grandioasă. Ea va fi mai degrabă o descoperire decât o creație. Lăsați-o să vină la dvs. Cereți-i și va veni. Priviți și ascultați un timp acele fragmente de viață care se unesc într-un întreg pentru care simțiți o pasiune intensă. Mai vizualizați niște imagini. Imaginați-vă că trece un timp. Vizualizați imagini clare, strălucitoare, apropriate, legate de ceea ce puteți crea în viață. Pot începe să se deplaseze într-o anumită direcție, unindu-se și reprezentând multe dintre obiectivele dvs. Curente, unele dintre lucrurile pe care le doriți. Vizualizați-le transformându-se într-o mare colecție profetică de imagini reprezentând scopul și misiunea dvs.
  6. Faceți ce e necesar. Acordați-vă timpul de care aveți nevoie – cinci minute, o oră, o după-amiază întreagă. Ceea ce creați este viața dvs., viitorul dvs. Când ați terminat, treceți în scris ce s-a petrecut. Imaginile sunt atât de atrăgătoare, încât aveți niște indicii referitoare la misiune. Acum o puteți extinde mai mult. Rugați vizionarul din dvs. să vă acorde darul acestei viziuni grandioase.

Steve Andreas, Nlp și Succesul