21
Apr

Genele și abilitățile fiecărui individ sunt unice


Pentru a obține succesul în orice întreprindeți, este important ca mediul și sistemul în care lucrați să vă respecte unicitatea. Pentru că ați mai auzit că fiecare persoană este unică, dar această frază e adevărată și din punct de vedere științific. Nu există două seturi de gene sau genomuri identice.

Fiecare individ este dotat cu un set unic și divers de gene, iar momentul și metodele prin care aceste gene sunt activate diferă. Prin urmare, un sistem standardizat nu poate cultiva capacitățile fiecărui student.

Ar trebui așadar să educăm studenții, dar sistemele care se bazează exclusiv pe cât de mult poate memora un student evaluează numai o porțiune limitată a aptitudinilor latente din noi. Abilitatea de a emite un răspuns memorat în prealabil nu are cum să contribuie la progresul sau dezvoltarea lumii. Ideile inovatoare pornesc din punctul unde nu există răspunsuri și totuși studenții care au rezultate strălucite în aceste sisteme par să fie pierduți atunci când explorează necunoscutul. Capacitatea de a memora are o mare importanță, dar nu este întotdeauna compatibilă cu realizarea de noi descoperiri sau crearea a ceva nou.

Este interesant de notat că mulți laureați la premiul Nobel nu au fost studenți deosebit de remarcabili, cel puțin nu luând în calcul rezultatele academice.

Păstrarea sistemelor de educație curente de pe Glob care pun accentul pe învățarea mecanică și respectarea fără crâcnire a regulilor nu este indicată, deoarece valoarea acestui tip de “inteligență” scade cu rapiditate. În lumea afacerilor companiile anunță deja că nu mai au nevoie de angajați care să execute pasiv ce li se spune și să nu gândească niciodată singuri. Acesta este un semn că educația ca întreg se îndepărtează de educația concentrată asupra redării mecanice. Acum este momentul să investim în crearea resurselor umane valoroase, în tehnologie și în proprietatea intelectuală care vor aduce foloase întregii rase umane. Aceasta reprezintă cea mai mare contribuție la comunitatea internațională. Din punct de vedere genetic, pătrundem într-o epocă unde fiecare individ trebuie să-și dezvolte și să-și folosească abilitățile inerente.

Oamenii au multe speranțe, dar puțini dintre ei își realizează visele. Dacă am putea să ne activăm genele, cu cele trei miliarde de informații ale lor, orice ar trebui să fie posibil. Până de curând, am crezut că nu există nimic care să ne permită să avem acces la partea neutilizată din noi. Acum, când oamenii de știință au început să examineze mintea umană mai profund, descoperim că putem apela la acest potențial neutilizat.

Pentru a duce o viață completă și fericită, trebuie să ne folosim mințile pentru a ne activa genele. Expunerea la lucruri, informații și medii noi este perfectă pentru stimularea genelor care sunt dezactivate.

Dr. Kazuo Murakami – Codul Divin al Vieții